четвер, 8 жовтня 2009 р.

Конкурс есе "Оздорови суспiльство"

Фонд братів Кличків та Фонд Конрада Аденауера в рамках спільного проекту «Оздорови суспільство» оголошують конкурс есе на однойменну тему. Автори найкращих робіт продовжать змагання та отримають гранти на реалізацію своїх ідей.

Мета конкурсу – заохотити українську молодь замислитися над тим, що саме вона може зробити для створення здорового суспільства та визначити коло молодих лідерів, які бажають зробити свій внесок у розбудову здорового суспільства в Україні.

Умови конкурсу

Вік: до участі в конкурсі запрошуються молоді українці віком від 16 до 25 років на 1 січня 2010 року.


Теми, що мають бути розкриті в есе:

1. Як Ви розумієте поняття «здорове суспільство» (критерії здорового суспільства);
2. Яке суспільство можна вважати здоровим (наведіть сучасні приклади);
3. Що треба зробити в Україні для створення здорового суспільства (розробіть модель суспільства).

Увага!

До участі у конкурсі зараховуватимуться есе, написані за вказаними темами.
Аргументуйте свої міркування яскравими та переконливими прикладами.
Есе повинне бути написане української мовою та не перевищувати 8 000 знаків із пробілами, мати титульну обкладинку з назвою, ім'ям та контактною інформацією автора (на інших сторінках писати назву і ім'я автора не потрібно).
Есе прийматимуться до 30 листопада 2009 р. за адресою: fund@klitschko.com з поміткою у темі «Конкурс есе» і повинне бути надіслане як додаток до електронного повідомлення.
Есе повинне бути оригінальною роботою даного автора і не може бути де-небудь опубліковано (або заявлено для публікації) раніше.

Журі

Кожне есе буде прочитане і оцінене незалежними експертами, які складають експертну раду конкурсу. Вся інформація, яка свідчитиме про авторство, буде видалена, тобто оцінка текстів буде максимально неупередженою.

Критерії оцінки:

– творче розкриття теми;
– логічне та грамотне висвітлення своєї думки;
– реалістичність своїх ідей.

Підведення підсумків конкурсу

16 грудня 2009 р. будуть оголошені 50 переможців конкурсу, які візьмуть участь у «Творчих студіях», покликаних створити умови для розробки практичних заходів з розбудови здорового суспільства.


«Творчі студії»

Протягом п’яти днів учасники «Творчих студій» матимуть змогу визначити шляхи створення здорового суспільства та розробити практичні заходи втілення своїх ідей у життя.

Програма Творчих студій

Приїзд, відкриття студій, – перший день
Творчій захід у форматі «Відкритий простір» – другий день
Тренінг «Лідерство» - третій день
«Підготовка проекту» - четвертий день
Закриття Творчих студій – п’ятий день

Офіційна програма «Творчих студій» буде супроводжуватися екскурсійними та розважальними заходами, а також зустрічами із цікавими співрозмовниками.
Після закінчення даного етапу кожний учасник або група учасників «Творчих студій» подає проект створення моделі суспільства своєї мрії на прикладі своєї громади (навчального закладу, населеного пункту, громади і т.п.). 10 найкращих проектів отримують фінансування від Фонду братів Кличків та Фонду Конрада Аденауера у розмірі 3 000 грн.

Побудова моделі суспільства
Термін виконання студентських проектів 6 місяців.
Автори найуспішнішої моделі здорового суспільства у своїй громаді матимуть змогу відвідати Німеччину та поділитися своїм досвідом із закордонними колегами.

Немає коментарів:

Дописати коментар